Elkötötte anyja autóját egy hétéves amerikai, hogy meglátogassa apját

Vágólapra másolva!
Pizsamás, mezítlábas hétéves kisfiú hajtott nyolcvannal egy michigani úton, és már 30 kilométert megtett, mire a rendőrségnek sikerült megállítania. A fiú éjszaka vitte el az anyja kocsiját, azt mondta, csak az apját akarta meglátogatni.
Vágólapra másolva!

Mezítláb és pizsamában hajtott nyolcvannal egy hétéves kisfiú, és már több mint 30 kilométert megtett, mire a michigani rendőrségnek sikerült megállítania. A kisfiú egy Pontiacot vezetett, azért indult el anyja házából, hogy meglátogassa az apját - írja a Guardian.

Két rendőrautó kezdte üldözni, és sikerült arra kényszeríteniük, hogy lassítson, majd megállítsa a kocsit. "Amikor megállítottuk, sírt, és azt ismételgette, hogy az apjához akart menni" - nyilatkozta az esetről a helyi, caseville-i rendőrfőnök, Jamie Learman. A rendőrséget egy járókelő riasztotta, aki meglátta, hogy egy kisfiú vezeti a kocsit. A fiú az anyjánál volt, aki viszont éjszakai műszakban dolgozott, így nem tudott róla, hogy a fia éjszaka elvitte a kocsit.

A rendőrfőnök szerint a járőrök attól féltek, hogy a fiú összetöri a kocsit, miután egy mellékúton a kocsi jobbra kezdett húzni, és többször megcsúszott. "Amikor megcsúszott a kocsi, a fiú még gyorsított is" - mondta Learman, hozzátéve, örül, hogy a fiú megúszta baj nélkül a kirándulást, azt pedig csak elképzelni tudják, hogy hány stoptáblán hajthatott át és hány szabályt szeghetett meg, amíg megtalálták.

A Huron megyei seriff, Kelly Hanson közölte, hogy az ügyészség és a gyermekjóléti iroda munkatársai is vizsgálják az esetet. "Az ügyészség többek között arra keresi a választ, hogy kitől tanult meg vezetni a gyerek."