A pincébe betonozta szeretője holttestét egy bécsi fagylaltosnő

Vágólapra másolva!
Vélhetően férjét és szeretőjét is agyonlőtte, majd egy pincébe betonozta az a Bécsben élő mexikói nő, akit menekülés közben fogtak el Olaszországban pénteken. Az osztrák sajtóban "jégbárónőként" emlegetett asszonynak fagylaltozója volt Bécsben, és akkor menekült el, amikor néhány munkás rábukkant a holttestekre a pincéjében.
Vágólapra másolva!

Olaszországban fogták pénteken azt az Ausztriában élő mexikói asszonyt, aki a gyanú szerint férjét és szeretőjét is megölte. A kettős gyilkossággal gyanúsított nőnek fagylaltozója volt Bécsben: a gyanú szerint a két férfit agyonlőtte, majd holttestüket feldarabolta, és a fagylaltozó pincéjében bebetonozta - írta a hétvégén az osztrák sajtó.

A két holttest maradványaira még hétfőn találtak rá a bécsi ház pincéjében hétfőn. Az egyik holttestről hamar kiderült, hogy a nő tavaly novemberben eltűnt szeretőjéé, a hatóságok szerint pedig a férj lehet a másik. A vizsgálatok még nem zárultak le teljesen, de azt megállapították, hogy a férfit 2008-ban ölték meg. A házaspár akkor már elvált, de még együtt laktak a fagylaltozó feletti lakásban.

Az osztrák rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a 32 éves tulajdonosnő ellen. A mexikói állampolgárságú, spanyol származású nő pénteki őrizetbe vétele után bevallotta a két bűntényt, és azt állította, hogy tettestársak nélkül követte el azokat. Mindkét férfival pisztolylövés végzett, ezeket feltehetően a volt férj fegyveréből adták le.

Mint kiderült, a nő - akit a sajtóban időközben "Jégangyalként", illetve "Jégbárónőként" is emlegetnek - taxival menekült Bécsből Olaszországba, miután a sajtóból megtudta, hogy felfedezték a holttesteket. A határtól vonattal utazott tovább Udinéig, ahol összeismerkedett egy utcaművésszel, és tőle kapott szállást. Miután a sajtóból értesültek a körözésről, a taxis és az udinei utcaművész is bejelentést tett a rendőrségen, s a művész lakásán őrizetbe is vették a nőt az olasz rendőrök.

A nő szerint a férje és a szeretője is bántalmazta lelkileg és fizikailag. Bejelentést korábban csak a férj eltűnéséről tett, de akkor azt állította, hogy a férfi csatlakozott a Krisna-mozgalomhoz, és vélhetően Indiában van. Az osztrák rendőrség kérte a nő kiadatását. Az olasz hatóságoknak kilencven napon belül kell dönteniük a kérésről.