Női aktivisták perlik a szerintük minden olasz nőt megalázó Berlusconit

Silvio Berlusconi, olasz kormányválság
Vágólapra másolva!
Kártérítést követel egy olasz nőjogi szervezet Silvio Berlusconi olasz miniszterelnöktől. Szerintük az olasz kormányfő házában rendezett szexpartik az összes olasz nő méltóságát sértik.
Vágólapra másolva!

Kártérítést követel egy olasz nőjogi szervezet a miniszterelnöktől. Szerintük Silvio Berlusconi méltóságában sértette meg az összes olasz nőt a házában rendezett szexpartikkal - írja a brit Telegraph.

Az Arcidonna nevű csoport szerint a kormányfő szexuális eszközzé alacsonyította a nőket azzal, hogy "bunga-bunga" néven elhíresült partijain nővér- és egyéb jelmezekbe öltöztettek lányokat, akik rúdon táncoltak, és sztriptízt adtak elő. "A nők testének kizsákmányolása nem csupán azok jogai ellen irányul, akik részt vettek a bulikon, hanem az összes nő ellen" - mondta Valeria Ajovalasit, a szervezet elnöke.

Az olasz kormányfőt két korrupciós bűncselekménnnyel vádolják, valamint azzal, hogy pénzért vett igénybe kiskorú prostituáltak által nyújtott szolgáltatásokat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük, a marokkói származású, Ruby néven ismert Karima el-Mahroug szabadon bocsátásáért.