Negyvenmilliós hegedűt hagyott a buszon egy amerikai diák

Vágólapra másolva!
Egy 176 éves hegedűritkaságot felejtett egy zenésztanuló a buszon felejtett Philadelphiában. A több mint negyvenmillió forintot érő hangszert a takarítók találták meg.
Vágólapra másolva!

A kalaptartón felejtett egy 176 éves hegedűt egy 18 éves zenésztanuló Philadelphiában - írja a BBC. A zenésztanuló Bostonban szállt fel a buszra, és csak később vett észre, hogy fent hagyta a hegedűt. A tajvani származású diáknak egy tajvani kulturális alapítvány kölcsönözte a hangszert. "Hegedűszakos vagyok, úgyhogy igazán remélem, hogy aki magával vitte a hangszert, vissza fogja adni, hogy folytatni tudjam a tanulmányaimat, mert jelenleg nem tudok semmit tenni" - mondta a lány egy helyi tévécsatornának.

A hegedűritkaság 170 ezer dollárt, azaz több mint negyvenmillió forintot ér. A tanuló felhívta a busztársaságot, de ott azt mondták neki, hogy nem találták meg a hangszert. "Azt reméljük, hogy valaki magával vitte a hegedűt, anélkül, hogy felismerte volna az értékét" - mondta a philadelphiai rendőrség szóvivője.

Nem sokkal a hír megjelenése után a BBC már arról tudósított, hogy a busztársaság takarítói megtalálták a hangszert. "A lány fél órával azután hívott minket, hogy leszállt, de addigra a busz továbbment, így nem tudtuk azonnal megvizsgálni. A takarítók találták meg, nagyon szerencsések vagyunk" - mondta a busztársaság igazgatója az MSNBC tévétársaságnak.