Mégis elindulhat Obama ellen Sarah Palin

Vágólapra másolva!
Országos körútra indul a közeli napokban Sarah Palin, a 2008-as választások republikánus alelnökjelöltje, volt alaszkai kormányzónő, noha két nappal ezelőtt még olyan információk keringtek róla, hogy nem kíván rajthoz állni a 2012-es amerikai elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

A volt alaszkai kormányzónőről, aki a 2008-as választások republikánus alelnökjelöltje volt, szerdán derült ki, hogy júniusban egy 1 millió dolláros költségvetéssel, róla készült portréfilmet akar bemutattatni Iowában, New Hampshire-ben, Nevadában és Dél-Carolinában. Az előválasztások során a Republikánus Párt szimpatizánsai ezekben az államokban az országban elsőkként szavaznak majd arról, hogy melyik elnökjelölt-aspiránst támogassák, így a Sarah Palin-film premierje arról árulkodik, hogy a politikus minden valószínűség szerint részt akar venni a politikai megméretésen.

Annak ellenére, hogy két napja még arról szóltak a hírek, hogy nem kíván rajthoz állni a 2012-es választáson.

Palin "Egy nemzet" turnéja május 31-én, az elesett amerikai katonáknak szentelt ünnepen, az Emlékezet napján kezdődik Washingtonban. A politikus először a keleti part nagyvárosait veszi célba.

Az elnöki aspirációra utal az is, hogy Sarah Palin ismét a szolgálatába fogadta két korábbi tanácsadóját, Jason Rechert és Doug McMarlint.

A volt alaszkai kormányzó nemrégiben tért vissza egy közel-keleti látogatásról, amellyel vélhetőleg külpolitikai hozzáértését akarta demonstrálni.

Palin emellett nemrégiben egy 1,7 millió dolláros házat vásárolt az arizonai Scottsdale-ben, amely az amerikai sajtóban megjelent spekulációk szerint az Alaszkán kívüli kampányolás bázisa lehet.

A jövő évi amerikai elnökválasztás eddigi jelöltjeiről szóló korábbi cikkünket elolvashatja itt.