Tizenhat centis fémfogót felejtettek egy német nő hasában

Vágólapra másolva!
Műhiba miatt kártérítést ajánlott egy német kórház annak a nőnek, akinek egy tizenhat centiméteres érfogót felejtettek a testében 2010 májusában. A nő testéből kilenc hónap elteltével távolították el fogót.
Vágólapra másolva!

Tizenhat centiméteres fémfogót felejtettek műtét során egy német nő hasában orvosok. A betegen 2010 májusában végeztek nőgyógyászati beavatkozást a holzmindeni evangélikus kórházban, ezt követően a 49 éves nő hónapokig súlyos fájdalmaktól szenvedett. A műhiba tényét a kórház egyik vezetője csütörtökön megerősítette, de részleteket nem akart közölni. A felelős orvost elbocsátották.

Az érfogót az operáció után kilenc hónappal lokalizálták, majd egy másik klinikán eltávolították a nő testéből. Az első műtétet végző alsó-szászországi intézmény illetékese nem adott magyarázatot arra, hogyan maradhatott bent az eszköz. A páciens a Westfalen Blatt című újságnak elmondta, hogy sebei nem gyógyultak, és valami keményet tapintott bőre alatt, a műtétet végző orvos azonban ahelyett, hogy segített volna, hipochondernek állította be. A holzmindeni evangélikus kórház anyagi kártérítést ajánl a nőnek.