Külföldi katonák védik a bahreini kormányt

Vágólapra másolva!
Hivatalos szaúdi források szerint mintegy ezer szaúd-arábiai katona lépett Bahrein területére, hogy védelmet nyújtson a szigetország kormányának.
Vágólapra másolva!

Az Öböl Menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa (GCC) már korábban kilátásba helyezte, hogy a népfelkelés által szorongatott bahreini vezetés védelmére siet a tanácson belüli kölcsönös segítségnyújtás elve alapján, ugyanis Bahrein tagja a szervezetnek.

A Szaúd-Arábiát és a szigetországot összekötő töltéshídon át jutott el Bahreinbe a mintegy ezer szaúdi katona a kora reggeli órákban - közölték a Reuters brit hírügynökséggel rijádi források, hozzáfűzve, hogy a szaúdi csapat az Öböl Menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának (GCC) keretében felállított haderő részeként érkezett Bahreinbe.

A bahreini rendőrség vasárnap könnygázt vetett be a tüntetők ellen, akik lezártak egy fővárosba vezető főútvonalat, hatalmas káoszt okozva a közlekedésben. A reggeli csúcsforgalom idején több kilométeres kocsisor torlódott fel. A tüntetők a biztonsági erők durva pénteki fellépése miatt tiltakoztak így. A pénteki összecsapásban több mint 700-an sebesültek meg.

A bahreini belügyminisztérium közlése szerint ugyancsak könnygázt vetettek be a biztonsági erők a főváros üzleti negyedében sátortáborozó tüntetők ellen. Ebben az akcióban, a hivatalos közlések szerint nyolc rendőr sebesült meg.