Egy szökött kobra miatt lezárták a New York-i állatkert egy részét

Vágólapra másolva!
Megszökött egy egyiptomi kobra a New York Bronx negyedében található állatkertből, ezért lezárták az állatkert hüllőházát. Az állat megtalálása akár hetekbe is beletelhet.
Vágólapra másolva!

Időlegesen bezárták a New York Bronx negyedében található állatkert hüllőházát, mert egy egyiptomi kobra eltűnt a terráriumából - írja a Telegraph brit napilap internetes kiadása. Az állatkert üzemeltetői szerint bár a kígyó mérge halálos, a lakosság nincsen veszélyben.

"Az embereknek nem kell az ágyuk alá nézniük a kígyót keresve. Minden, amit tudunk a kígyókról - nem szeretik a nyílt tereket, általában kis sarkokban bújnak meg - azt támasztja alá, hogy a szökött nőstény még a hüllőházban van". Az eltűnt állat alig egyhónapos, nagyon vékony, és nagyjából ötven centiméter hosszúságú. Az állatkert igazgatója szerint a kígyó megtalálása akár hetekbe is telhet, mert az épületben található csövek, motorok és más gépek tökéletes búvóhelyet biztosítanak az állatnak.

Az egyiptomi kobra egyike a legveszélyesebb mérgű afrikai kígyóknak, a legenda szerint egy ilyen állat marta halálra Kleopátra királynőt. Egy ilyen kígyó mérge 15 perc alatt képes végezni egy felnőtt emberrel.