Könyvvel próbálták megdobni Obamát egy választási gyűlésen

Vágólapra másolva!
Könyvvel próbálta fejbe dobni valaki Barack Obama amerikai elnököt, aki épp választási beszédet mondott egy philadelphiai gyűlésen. A dobás célt tévesztett, Obama észre sem vette a feje mögött elrepülő tárgyat, amellyel valószínűleg egy internetes oldalt akart reklámozni egy meztelen rendzavaró.
Vágólapra másolva!

Egy könyvvel próbálta megdobni valaki Barack Obama amerikai elnököt, aki vasárnap Philadelphiában választási nagygyűlésen mondott beszédet Joe Biden alelnök társaságában. Az incidensről készült videofelvétel tanúsága szerint az elnök nem vette észre a háta mögött átrepülő könyvet, amely csak kevéssel kerülte el a fejét.

A rendezvényről megbilincselve vezettek el egy meztelen férfit, de egyelőre nem közölték, hogy ő volt-e, aki az elnököt el akarta találni. Az elnök a jelek szerint nem forgott veszélyben, de a biztonságára vigyázó Secret Service soraiban vizsgálat indult annak tisztázására, hogy miért nem sikerült elejét venni a könyvhajításnak.

A Weekly Standard értesülése szerint a pőrére vetkőzött férfi a 24 éves Juan James Rodriguez volt, aki feltehetően reklámot kívánt csinálni egy internetes videomegosztónak. A férfi a mellére írta fel a videomegosztó webcímét. A Weekly Standard úgy tudja, hogy a portál tulajdonosa, a milliárdos Alki David egymillió dollárt ajánlott fel annak a személynek, aki elsőként képes oly módon megzavarni Obama valamelyik rendezvényét, hogy a róla készült felvételen elolvasható legyen a szolgáltató internetes címe.

Obama a vasárnapi nagygyűlésén egyébként szavazásra buzdította a kormányzó demokrata párt táborát, amely a közvélemény-kutatások szerint sokkal passzívabb, mint a republikánusok szavazói. A november 2-ra kiírt, félidős kongresszusi választásokon az előrejelzések szerint a demokraták vissza fognak szorulni a szövetségi törvényhozás mindkét házában, s a számukra leginkább borúlátó jóslatok szerint még a többségüket is elveszíthetik a képviselőházban és a szenátusban is.