Magyar emléktárgyaival együtt temették el Tony Curtist

Vágólapra másolva!
Eltemették helyi idő szerint hétfőn Tony Curtis színészt Las Vegasban. A magyar származású művész mellé helyezték utazótáskáját, amelyben magyar emléktárgyak is voltak, így édesapja szabószerszáma és a magyar kormánytól kapott kitüntetése.
Vágólapra másolva!

Hírességek, rajongók és családtagok százai búcsúztatták hétfőn Las Vegasban a magyar származású színészt, Tony Curtist. Az eltávozott hollywoodi legenda mellé egy útitáskában magyar emléktárgyakat is eltemettek. A ceremónián a magyar kormányt Bokor Balázs Los Ageles-i főkonzul képviselte.

A Palm Green Valley Temető kápolnájában több mint 400 meghívott vett részt a búcsúszertartáson, amelyen a méltató beszédek mellet zsidó imádságok hangzottak el, és levetítettek egy, a színész filmjeinek derűs részleteit felvillantó filmet. A kápolna körül is több százan gyülekeztek a temetés alatt.

Az elhunyt koporsóját amerikai zászló borította. "Meg fogod csinálni! Ne törődj azokkal a fickókkal! Nekem ugyanezeket mondták, amikor idejöttem" - idézte fel gyászbeszédében Arnold Schwarzenegger, hogyan biztatta pályája elején Tony Curtis. Mint mondta, az elhunyt sztár gyámolította, amikor Hollywoodban lenézték idegen hangzású neve és akcentusa miatt. A színészt az első házasságából született lánya, Jamie Lee Curtis könnyek között "kis mesügének" (kis kelekótyának) nevezte. "Valamennyien kaptunk tőle valamit. Én megkaptam tőle a kötődés iránti kétségbeesett igényét" - tréfálkozott.

Forrás: AFP
Kattintson a fotóra és nézzen képeket a temetésről!

Jill Vandenberg-Curtis - aki a színész utolsó, hatodik felesége volt - elárulta, hogy Curtist autóskesztyűben, fehér pulóverben és kedvenc Armani sáljában temették el. Vele temettek el egy utazótáskát, amelybe egyebek mellett három magyar emléktárgyat is elcsomagoltak: egyet a Dohány utcai zsinagógából, egyet édesapja szabószerszámai közül és a magyar kormánykitüntetését. Az özvegy szerint Tony Curtis büszke volt magyar származására.

A Van, aki forrón szereti és A megbilincseltek Oscar-díjra jelölt sztárja 85 éves korában hunyt el nevadai otthonában, róla szóló cikkeinket itt elolvashatja.