Kétmillió ember menekül a pakisztáni áradások elől

Vágólapra másolva!
Rossz időjárás és földcsuszamlások nehezítik a mentési és segélyezési munkálatokat Pakisztán árvizek sújtotta északi térségeiben. A 80 éve nem tapasztalt áradásokban 1600 ember vesztette életét, kétmilliónyian maradtak otthon nélkül.
Vágólapra másolva!

Földcsuszamlások súlyosbítják a 80 éve nem tapasztalt áradások pusztítását Pakisztánban. Az árvizek által megrongált utak miatt eleve nehezen megközelíthető északi térségek közül többnek földcsuszamlások miatt szakadt meg a kapcsolata a külvilággal.

Az időjárási körülmények miatt ráadásul a helikopteres segélyszállítmányok is csak nehezen érnek célba. A segélymunkások csak gyalog, vagy szamárháton tudják elérni a segítségre szoruló milliókat, de számos térség így is megközelíthetetlen a Szvat-völgyben - jelentette a Reuters.

Forrás: AFP
A pakisztáni árvízhelyzetről készült galériáért kattintson a fotóra!

A természeti csapásban 1600 ember vesztette életét, és kétmilliónyian maradtak fedél nélkül. A katasztrófa idején európai körúton részt vevő Ali Aszif Zardari elnököt és kormányát sok kritika érte a mentési munkák nem megfelelő irányítása miatt. A munkálatokat a hadsereg koordinálja.