A koporsóban tért magához egy halottnak hitt brazil asszony

Vágólapra másolva!
Négy órával halottá nyilvánítása után tért magához koporsójában egy idős brazil nő, akit tévedésből hittek halottnak az orvosai. Az asszonyt a halottasházból visszavitték a kórházba, de ott két nappal később tényleg meghalt.
Vágólapra másolva!

Két nap alatt kétszer nyilvánítottak halottnak egy idős brazil asszonyt, akiről első alkalommal tévedésből hitték az orvosai, hogy meghalt, így élve helyezték a koporsójába - írja a Guardian című brit napilap. A 88 éves Maria das Dores da Conceicao ügyét a brazil rendőrség is vizsgálja.

A brazil O Globo napilap Ipatinga város polgármesterének közleményét idézve azt írja, hogy az orvosok szerda délután állapították meg a halál beálltát, de a nő négy órával később magához tért a koporsóban. Mikor a halottasház személyzete észrevette, hogy a "halott nő" lélegzik, azonnal visszavitték a kórházba, ahol az eset után két nappal, pénteken valóban meghalt.

A polgármester közleménye nem tért ki arra, hogy mi okozta az idős asszony halálát, de a Guardian szerint tudni lehet, hogy magas vérnyomással kezelték. A tartományi rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy az asszony valódi halálához hozzájárult-e a rossz egészségügyi ellátás vagy a téves diagnózis.