Független jelölt lett Pozsony főpolgármestere

Vágólapra másolva!
Milan Ftáenik független jelöltet választották meg Pozsony főpolgármesterének a vasárnapi önkormányzati választásokon Szlovákiában. Az eredmények feldolgozása éjfélkor még tartott, csak néhány magyarlakta település eredménye vált ismerté.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este 8 órakor kevés kivétellel lezárultak az urnák, véget értek az önkormányzati választások Szlovákiában. A választások során komoly rendkívüli esemény nem történt, a Bumm.sk hírportál szerint több helyről érkeztek hírek különböző visszásságokról. A Bumm.sk szerint több magyar állampolgár is szavazott - ugyanis a választójog lakóhelyhez, nem pedig állampolgársághoz kötött.

A szavazatok feldolgozása még éjfélkor is zajlott, az Új szó honlapja szerint a magyarok által is lakott néhány település közül Rimaszombaton a független Jozef Šimko lett a polgármester, Füleken a jobboldali pártok jelöltje kevesebb mint száz szavazattal előzte meg a Híd és az KMP közös jelöltjét, Estefán Lászlót, Vágsellyén pedig Martin Alföldit újraválasztották. Pozsony főpolgármestere a független Milan Ftáenik lett.

A választásokról szóló beharangozónkat itt olvashatja.