Magyar gyermekrabló zsarolókat fogtak el Riminiben

Vágólapra másolva!
Magyar zsarolókat fogtak el Riminiben, akik szintén magyar áldozatuk alig egyéves gyermekét vitték magukkal, hogy fizetésre kényszerítsék az anyát. Az anya egy jó munkalehetőség reményében a négy magyarral utazott ki Olaszországba, akik 400 eurót követeltek tőle a viteldíjért. Az anya nem tudott fizetni, ezért vitték el gyermekét.
Vágólapra másolva!

Az olasz rendőrök négy magyart - egy 37 és egy 43 éves férfit, valamint egy 20 éves és egy 33 éves nőt - vettek őrizetbe még húsvét vasárnap egy szállodában. A négy magyar egy magyar kisfiút vitt magukkal, hogy fizetésre kényszerítsék édesanyját - közölte a rimini ügyészség kedden.

A megzsarolt 28 éves nő - gyermekével és 29 éves társával - az őrizetbe vettek kisbuszán érkezett Olaszországba - jó munkalehetőség reményében - előző nap, s viteldíjként száz eurót fizettek. Később azonban még 300 eurót követeltek tőlük az útért, de mivel nem tudtak fizetni, túszként elvitték a gyermeket. A magyar nő ekkor hívta kétségbeesetten az olasz rendőrséget, ahol angol és spanyol szavakat keverve kért segítséget.

Az anyát azzal fenyegették, hogy ha nem fizet, nem tér vissza élve Magyarországra. Az ügyészségi beszámoló szerint a rendőrség a nő feljelentése nyomán egy szállodában vette őrizetbe négy zsarolót. A gyermeket jó egészségben találták. A négy elfogott magyar a rimini börtönben várja szerdára tervezett ügyészségi kihallgatását. Az anya, a társa és a gyermek egy őrzött ingatlanban tartózkodik.