Kisfiú irányította a repülőket a legforgalmasabb amerikai reptéren  

Vágólapra másolva!
Egy hangfelvétel szerint egy kisfiú irányította a New York-i John F. Kennedy repülőtérre érkező repülőgépeket. A gyereket feltehetően a légiirányítóként dolgozó apja vitte fel a toronyba. Az amerikai légügyi hatóságok elfogadhatatlannak nevezték ez esetet és vizsgálatot indítottak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai légügyi hatóságok vizsgálatot indítottak, miután egy repülőtéren egy iskoláskorú gyerek irányította a gépeket a légiirányítók tornyából. A BBC szerdai híradása szerint a vizsgálatot azután indították, hogy előkerült egy hangfelvétel, amelyen a kisfiú utasítja a leszálláshoz készülődő repülőgépek pilótáit. A gyereket feltehetően a légiirányítóként dolgozó apja vitte fel a toronyba. Az amerikai légügyi hatóságok elfogadhatatlannak nevezték ez esetet.

Az incidens február 17-én történt, New Yorkban, az Egyesült Államok egyik legforgalmasabbnak számító, John F. Kennedy nevű repülőterén. A hangfelvételen jól kivehetően hallható, amint a gyerek instruálása után az apja nevetve azt mondja az egyik leszálláshoz készülődő repülőgép pilótájának: "Na, srácok ilyen az, ha a gyerekek nem mennek suliba". Amivel arra utalt, hogy az adott héten sok new yorki kisiskolás egyhetes tanítási szüneten volt.

Egy másik pilótának a fiú az apjától kapott utasítás ismétlése végén azt mondta: "Adios, amigo" (spanyolul: viszlát barátom). Amire a gép pilótája szintén ugyanazzal válaszolt: "Adios amigo" - anélkül, hogy hangjában bármiféle jelét észre lehetett volna venni annak, hogy megrökönyödött volna azon, hogy egy gyerek irányítja őt a légiirányítóknál.

Az amerikai légügyi hatóságok szerint az efféle viselkedés semmiféle módon nem elfogadható, és nem reprezentálja a munkatársak kitűnő szakmai felkészültségét. Az incidens idején dolgozó légiirányítókat pedig a vizsgálat végéig felfüggesztették állásukból.