Maffiavezérrel hozták össze Berlusconi bizalmasát

Vágólapra másolva!
Egy szicíliai maffiaper koronatanúja azt állította, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterlnök egy politikai szövetségese személyes kapcsolatot tartott fenn a maffia bújkáló vezérével. Berlusconi korábban tagadta, hogy köze lenne a szicíliai szervezett bűnözéshez.
Vágólapra másolva!

"Bernardo Provenzano azt mondta apámnak, hogy közvetlen kapcsolatot tartott fenn Marcello Dell'Utrival" - jelentette ki egy palermói maffiaper keddi tárgyalásán Massimo Ciancimino, Palermo korábbi - különböző bűncselekmények miatt elítélt - polgármesterének fia. A tárgyalt ügyben ügyben Mario Mori csendőtisztet vádolják azzal, hogy segítette a szicíliai maffiát éveken át vezető Provenzanónak a bújkálásban - írja a La Repubblica című olasz napilap.

Dell'Utri szicíliai szenátor Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök közeli bizalmasa és üzlettársa. 2004-ben a maffiával való együttműködés miatt börtönbüntetésre ítélték, de fellebbezett. Berlusconit egy korábbi maffiaperben is összefüggésbe hozták a szicíliai bűnszövetkezettel, de tagadta az ellene felhozott vádat.

Provenzanót 2006-ban kapták el több éves bújkálás után (erről itt olvashat bővebben).