Száznál is több halottja van a pesavári robbantásnak

Vágólapra másolva!
Több mint száz halottja és kétszáz sebesültje van annak a robbanásnak, amelyet a pakisztáni Pesavárban követtek el szerdán. Egy zsúfolt piacon robbantottak egy teherautóba rejtett pokolgépet.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb száz ember meghalt abban a pakisztáni merényletben, amely Pesavar városában történt szerdán - írja a CNN. A piacon történt robbantásban ezen kívül 217-en megsérültek. A halálos áldozatok között tíz gyerek is van a CNN szerint.

A piacon főleg nők fordultak meg, az áldozatok többsége is közülük került ki. Kórházi források először azt közölték, hogy legkevesebb 15, majd azt, hogy legkevesebb 43 halálos áldozata volt a pokolgépnek a fővárostól, Iszlámábádtól 150 kilométerre fekvő északnyugat-pakisztáni nagyvárosban. Helyszíni tv-felvételeken látni lehetett, hogy egy épület összeomlott, és több üzlet kigyulladt a detonáció következtében.

150 kilogrammnyi robbanóanyaggal megrakott jármű hajtott be a Mína Bazárba, ezt követően robbantották fel azt a merénylők. "Csak egy vörös villanást láttunk, és semmi többet" - mondta egy diák a közeli mecsetből. "Én és a barátaim a második emeletről zuhantunk le. Azt se tudtuk, hol vagyunk" - tette hozzá.

Egy, az AFP-nek nyilatkozó helyi rendőr szerint a pokolgép robbanását az egész városban lehetett hallani. Több tucat sérültet szállítottak súlyos állapotban kórházba.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár elítélte a "rettenetes merényletet", és felháborodását fejezte ki "oly sok ártatlan élet elvesztése miatt". Ez volt az utóbbi két év legvéresebb terrorcselekménye Pakisztánban.

Jelenleg éppen a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban tartózkodik hivatalos látogatáson Hillary Clinton amerikai külügyminiszter., hogy az Egyesült Államok támogatásáról biztosítsa az iszlámábádi kormányt a terrorizmus elleni harcban..