Élve került elő hétszáz ember a tajvani tájfunban

Vágólapra másolva!
Már 108-ra emelkedett a Morakot tájfun halálos áldozatainak száma Tajvanban, hétszáz ember azonban, akikről a hatóságok azt hitték, elnyelte őket a sárlavina, élve került elő. A tajvani mentőcsapatok attól tartanak, további több száz embert temetett el a sár.
Vágólapra másolva!

Élve találtak meg hétszáz embert Dél-Tajvanban, akikről a hatóságok azt hitték, sárlavina temette el őket - írja a BBC. A térséget sújtó Morakot tájfunnak összesen már 108 biztos halálos áldozata van, a mentőalakultatok azonban sokkal többre becsülték az áldozatok számát.

Kiderült azonban, hogy négy falu lakosai felmenekültek a hegyekbe. A tájfun az utóbbi ötven év legsúlyosabb áradásait és sárlavinát okozott. A folyók kiléptek a medrükből, épületeket romboltak le, utakat és hidakat tettek tönkre.

A BBC szerint a tajvani hatóságok attól tartanak, további több száz embert temetett el a sár. A mentés lassan halad, kizárólag helikopterrel lehet megközelíteni az eltemetett részeket.

A Morakot tájfun legalább 225 millió dolláros kárt okozott a mezőgazdaságnak, 30 ezer háztartás maradt áram, 750 ezer víz nélkül. A tájfun Kínát és Japánt is elérte, a két országban összesen már 23-an haltak meg.