Tizennégy ember halt meg az ausztrál bozóttüzekben

Vágólapra másolva!
Pusztító bozóttüzek és elviselhetetlen hőség szedi áldozatait Ausztráliában. A kontinens délkeleti részén tucatnyi épületet nyeltek el a lángok, amelyek ellen tűzoltók tízezrei harcolnak. Ausztráliában a napokban helyenként 47 Celsius-fokos hőmérsékletet is mértek.
Vágólapra másolva!

Legalább 14 ember meghalt Ausztrália délkeleti részén a viharos erejű szél és a perzselő hőmérséklet miatt kialakult bozóttüzekben. Kieran Walshe, Victoria állam rendőrparancsnokának helyettese szombaton elmondta, hogy tucatnyi lakóépület vált a lángok martalékává. Az állam északnyugati részében egy autóban hat elszenesedett holttestre bukkantak.

A helyenként 47 Celsius-fokos hőség és a heves széllökések több tucatnyi tüzet okoztak, tűzoltók tízezrei küzdöttek a lángokkal az elmúlt éjszaka. A rendkívüli időjárásra való tekintettel a hatóságok betiltották a kültéri pecsenyesütéseket.

Szombaton tüzek keletkeztek Új-Dél-Walesben, Ausztrália déli államaiban, de itt a lángokat sikerült megfékezni, illetve távol tartani a lakott területektől. Becslések szerint a hőségnek összesen több mint 40 halálos áldozata van már.