Újabb tűket vettek ki a teleszurkált brazil kisfiúból

Vágólapra másolva!
Újabb négy tűt műtöttek ki az orvosok annak a brazil kisfiúnak a testéből, akit mostohaapja szurkált össze. A beavatkozást előre kellett hozni, mert az egyik tű már a fiú gerincét fenyegette. A nevelőapát gyilkossági kísérlettel vádolják.
Vágólapra másolva!

Eltávolítottak újabb négy varrótűt brazil orvosok annak a kisfiúnak a nyakából, akinek testét nevelőapja döfködte össze több tucat tűvel. A kétéves gyereket az északkelet-brazíliai Salvador városában műtötték meg - írja az AP. A kiműtött négy tű közül egy veszélyes helyen volt, közel a fiú gerincéhez, emiatt előrehozták a pár nappal későbbre tervezett beavatkozást.

A fiú jól viselte a beavatkozást - mondta Susy Moreno, az Ana Neri Kórház szóvivője. Múlt héten is volt egy műtétje a kisgyereknek, akkor 14 tűt távolítottak el a beleiből, májából és húgyhólyagjából, korábban pedig négyet vettek ki a szív és a tüdő környékéről.

A brazil hatóságok a fiú nevelőapját, a 30 éves Roberto Carlos Magalhaest vádolják a gyilkossági kísérlettel. A férfi azt nyilatkozta nemrég egy televíziós interjúban, hogy azért akarta megölni a gyereket, hogy bosszút álljon a feleségén. A férfi szeretőjét, a 47 éves Angelina Ribeiro dos Santost szintén megvádolták a hatóságok.

Magalhaes elmondása szerint előbb felvizezett borral elkábították a gyereket, majd a férfi sorban beleszúrt legalább háromtucat tűt a testébe. A férfi szerint a kisfiú nem sírt fel a részegsége miatt, de ahogy kiszállt belőle az alkohol, egyre erősödtek a fájdalmai. Magalhaes abban reménykedett, hogy a tűk úgy ölik majd meg a fiút, hogy alig lesz külsérelmi nyom, így nem fedezik fel a gyilkosságot. A kisfiú anyja azonban orvoshoz fordult, a röntgenvizsgálat pedig kimutatta a tűket a testében.