Magyar autótolvaj betörők portyáztak Ausztriában

Vágólapra másolva!
Lakásokba törtek be, és az ott megszerzett autókulcsokkal kocsikat loptak el magyarok Ausztriában - közölték a két ország rendőrségei. A betörésekkel és lopásokkal 800 ezer eurós kárt okoztak a hatóságok szerint.
Vágólapra másolva!

Nyolcszázezer eurós kárt okoztak azok a tolvajok, akik Alsó-Ausztriában törtek be lakásokba és onnan autókulcsok ellopásával nagy értékű gépkocsikat és egyéb tárgyakat vittek magukkal - számolt be az ügy felderítéséről a magyar és az osztrák rendőrség képviselője szerdán Budapesten.

A bűncselekménnyel két férfit gyanúsítanak, egyiküket Ausztriában, a másikat Budapesten fogták el. A Magyarországon elfogott férfit kiadták az osztrák hatóságoknak, az eljárást ott folytatják le ellenük - közölte Tóth Tamás, a BRFK gépjárműbűnözés elleni osztályának vezetője.

Helmut Anders, az Alsó Ausztriai Tartományi Bűnügyi Hivatal munkatársa szerint Ausztriában elszaporodtak az olyan jellegű autólopások, amelyeket úgy követnek el, hogy lakóházakba betörve elemelik a nagy értékű luxusautók kulcsait, és a kocsit így viszik el.