Szigorúan titkos iratok égtek el egy kigyulladt orosz bázison

Vágólapra másolva!
Különleges fontosságú hírszerzési dokumentumok égtek el az orosz hírszerzés egyik központjában, amikor az épületben tűz ütött ki vasárnap reggel. A lángokban 5 ember meghalt, többen megsérültek. A megsemmisült iratok miatt a védelmi miniszter helyettese is a helyszínre repült.
Vágólapra másolva!

Szigorúan titkos orosz hírszerzési dokumentumok semmisültek meg egy kigyulladt orosz katonai épületben vasárnap - írja a Ria Novosty hírügynökség. A tűz a Moszkvától mintegy 450 kilométerre délkeletre lévő Tambov városában keletkezett az orosz hírszerzés helyi parancsnokságának épületében.

A tűzben 400 négyzetméteres területen minden elégett, összesen 5 ember vesztette életét. Az áldozatok között van két tiszt és három közkatona, két további alkalmazottat a sérüléseik miatt intenzív osztályon ápolnak.

A földszinten és az első emeleten tartózkodóknak sikerült kimenekülniük az épületből, de közülük heten füstmérgezést szenvedtek. A rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége közölte, hogy a tüzet megfékezték, és katonai ügyészség vizsgálja a tűzeset okát, illetve azt, hogy az alakulat parancsnoksága betartotta-e a tűzvédelmi előírásokat.

"A tűz nagyon súlyosan érinti a titkos létesítményt, ahol különleges fontosságú kormányzati dokumentumokat tároltak" - mondta a Ria Novostynak egy meg nem nevezett hírszerzési forrás. A megsemmisült dokumentumok miatt az orosz védelmi miniszter azonnal a helyszínre küldte első helyettesét, Alekszander Kolmakov tábornokot - tette hozzá a forrás, amely szerint az épületben keletkezett kár "nagyon súlyos".