Parfümmérgezés miatt evakuáltak egy texasi bankot

Vágólapra másolva!
Csaknem 150 ember lett rosszul egy texasi bank call centerében, a tűzoltókat szénmonoxid-mérgezésre gyanakodva hívták ki. 34 embert vittek kórházba mellkasi fájdalmakkal és nehéz légzéssel. Kiderült, hogy az egyik alkalmazott parfümje okozta a tömeges rosszullétet.
Vágólapra másolva!

150 ember lett rosszul a Bank of America texasi call centerében. A Fort Worth városban levő épületbe kiérkező tűzoltók először szánmonoxid-mérgezésre vagy más toxikus anyag jelenlétére gyanakordtak, utóbb azonban kiderült, a rosszullétekért egy női parfüm lehetett felelős.

34 ember került kórházba, közülük 12-t mentővel kellett bevinni, miután mellkasi fájdalomra, szédülésre és légzési nehézségekre panaszkodtak - közölte Lara Kohl, a helyi mentőszolgálat szóvivője az AP hírügynökség szerint. További 110 embert a helyszínen láttak el a mentők. A szóvivő a CBS csatornának azt mondta, azóta számos beteg jelentkezett náluk ugyanezekkel a tünetekkel.

Fort Worth tűzoltóságának illetékese, Kent Worley azt mondta a hírügynökségnek: úgy tudja, először két ember lett rosszul, miután egyik kolléganőjük befújta magát parfümmel. Amikor mindenkivel közölték, hogy aki rosszul érzi magát, hagyja el az épületet, többekről kiderült, hogy hasonló tüneteik vannak. Az épületből ezután több száz embert evakuáltak. A tűzoltókat szénmonoxid-mérgezésre gyanakodva riasztották, ők azonban műszereikkel hiába keresték vegyi anyagok vagy mérges gázok nyomait.

A hatóságok egyelőre nem tudják, milyen parfüm képes tömegesen ilyen hatást kiváltani - írja az AP. A hatóságok az újságírók kérdésére nem zárták ki, hogy paprikaspréhez hasonló anyagról lehetett szó.