Riksát robbantottak egy pakisztáni piacon

Vágólapra másolva!
Legalább 8 ember meghalt, amikor felrobbantottak egy riksába szerelt pokolgépet Pakisztán északnyugati részén. A merényletet egy zsúfolt piacon követték el.
Vágólapra másolva!

Pokolgép robbant vasárnap az északnyugat-pakisztáni Dera-Iszmáilhán piacán, a helyi hatóságok szerint a detonációban legalább nyolc ember életét vesztette, és 27-en megsebesültek. A szunniták és síiták által vegyesen lakott város a pakisztáni törzsi területek közelében fekszik. A támadók egy riksában helyezték el a pokolgépet, és távirányítással robbantották fel. A városban legutóbb tavaly februárban követtek el hasonló merényletet, abban ötven ember vesztette életét.

A robbanással szinte egy időben pakisztáni hírszerzési források közölték, hogy feltehetően újabb amerikai rakétatámadás öt - más források szerint három - ember életét oltotta ki Dél-Vazirisztán törzsi területen. A pilóta nélküli repülőgépből kilőtt rakéta egy vagy több gépjárművet talált el nem messze egy olyan falutól, amely Beitullah Mehszúd, pakisztáni tálib parancsnok egyik főhadiszállásának számít.