Északír rendőrgyilkosság: őrizetbe vettek két embert

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett az északír rendőrség egy 37 éves férfit és egy 17 éves fiút a hétfő éjjeli rendőrgyilkossággal kapcsolatban. A gyilkosság előtt 2 nappal szintén Észak-Írórszágban egy katonai bázis ellen intéztek támadást, akkor két katona halt meg. 
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett az északír rendőrség két embert a hétfő éjjeli rendőrgyilkossággal összefüggésben. A rendőrség keddi közleménye szerint egy 37 éves férfit és egy 17 éves fiút fogtak el. A rendőrt Craigavon kisvárosban lőtték agyon.

A BBC szerint az áldozat a 48 éves Stephen Paul Carroll, akinek felesége és gyerekei vannak. Az áldozat egy kéttagú járőr tagjaként érkezett a település iskolájához, ahová egy incidens miatt hívták ki a rendőrséget. A járőrt akkor lőtték le - a BBC szerint a kocsija hátsó ablakán keresztül -, amikor helyi idő szerint 21 óra 45-kor a helyszínre érve készállt a rendőrautóból.

Szolgálatban lévő rendőrt több mint egy évtizede nem öltek meg ebben az északír provinciában. A keddi merényletért egy szakadár katolikus milícia, a Continuity IRA vállalta a felelősséget. Az első feltételezések szerint a rendőröket tőrbe csalhatták.

A rendőrgyilkosság előtt 2 nappal szintén Észak-Írórszágban egy katonai bázis ellen intézett támadást a Valódi IRA elnevezésű britellenes szervezet. A szombati támadásban 2 katona meghalt, 4 másik ember megsérült. Észak-Írországban 1997 óta nem öltek meg brit katonát.