Halottat választottak meg polgármesternek Romániában

Vágólapra másolva!
Egy, a szavazás reggelén elhunyt polgármesterjelöltet választottak meg vezetőjüknek a szavazók egy romániai faluban. A polgárok tudták, hogy a jelölt már nem érte meg a voksolást.
Vágólapra másolva!

Halottat választottak polgármesterüknek egy kelet-romániai község lakói, akik annak ellenére szavaztak újra bizalmat településvezetőjüknek, hogy az a választások reggelén elhunyt.

A romániai helyhatósági választások második fordulójában sokan ismét újra akarták választani a polgármesteri tisztséget 1990 óta betöltő jelöltet. Ez sikerült is nekik, csakhogy a súlyos betegségben szenvedő polgármester a választás napján a reggeli órákban elhunyt. Délelőtt tizenegy órakor már tudomást szereztek a tragédiáról a községi szavazókörzet felügyelői, akik azonban a voksolás folytatásáról döntöttek. A szavazók zöme tehát eleve tudta, hogy halottra adja a voksát.

A patthelyzetet gyorsan feloldották a központi választási iroda bírái, akik hétfőn azt javasolták a helyi választási irodának, hogy a szavazás megismétlése nélkül a halott ellenfelét nyilvánítsák győztesnek.