Prostik futtatásával vádolnak magyarokat Innsbruckban

Vágólapra másolva!
Tíz ember - köztük négy magyar - ellen indult per prostituáltak toborzása és futtatása miatt az ausztriai Innsburckban. Az ügyben 235, zömében magyar prostituált érintett.
Vágólapra másolva!

Prostitúciós hálózat működtetéséért állítottak bíróság elé tíz embert - köztük négy magyart - szerdán Innsbruckban. Az ügyben 235, zömmel magyar prostituált érintett.

Az ügyészség szerint a vádlottak bűnszövetkezetbe tömörülve toboroztak és futtattak prostituáltakat. A négy magyart azzal vádolják, hogy részben magyar lányokat közvetítettek Innsbruckba, egyikőjük pedig maga is árulta testét. Valamennyien ártatlannak vallják magukat.

A per elsőrendű vádlottja egy 34 éves munkanélküli férfi, akit korábban már elítéltek kitartottság miatt. Ő az első tárgyalási napon nem jelent meg - védője szerint azért, mert Brazíliában törölték azt a repülőjáratot, amellyel haza akart térni. Ugyancsak távol maradt az ötödrendű vádlott - egy huszonhárom éves, volt magyar prostituált.

Az ügyészség szerint az első- és a másodrendű vádlott - az utóbbi egy ötvenéves, ugyancsak büntetett előéletű férfi - éveken át örömlányoknak adott ki lakásokat a tiroli városban napi 100 euróért. Az ügyletből tetemes hasznot húztak. Az elsőrendű vádlott ezenkívül 30 euró "helypénzt" követelt - ugyancsak naponta - azoktól a nőktől, akik az utcán kínálták testüket. Az interneten közzétett hirdetésekért heti 20 eurót kellett fizetniük a lányoknak.

A hatóságok tizenhét lakást kutatták át a nyomozás során. Számítógépes merevlemezeket, tárolókat, a prostituáltak fotóit tartalmazó CD-ket, pendrive-okat és rendőrségi razziákról szóló aktákat foglaltak le.