Putyin rakétákra rakétákkal válaszol

Vágólapra másolva!
Vlagyimír Putyin orosz elnök utolsó államfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem hagyja annyiban,  ha az országával szomszédos államokban az Egyesült Államok az orosz nemzetbiztonságot fenyegető katonai objektumokat épít ki. Putyin válaszlépésekkel fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök utolsó elnöki sajtóértekezletén elmondta, nem akarják az orosz rakétákat sem Lengyelországra, sem Csehországra irányítani, ám ha ott országára nézve fenyegetéssel szembesül, megteszik azt. Az elnök megemlítette Ukrajnát is, amely szintén ugyanerre számíthat, ha a NATO tagja lesz, és idegen haderőt állomásoztat.

Az Egyesült Államok arra hivatkozik, hogy a rakétavédelmei rendszer az észak-koreai és iráni rakétafenyegetettség ellensúlyozására irányul.

Oroszországnak nem érdeke a konfrontáció, mert saját fejlődésére akar összpontosítani. Gazdasági és katonai téren megnövekedett lehetőségei azonban módot adnak arra, hogy határozottabban védje nemzeti érdekeit - közölte a távozó Putyin.

Vlagyimír Putyin a jövő hónapban méretteti meg magát az orosz miniszterelnöki posztért, amelyet minden valószínűség szerint meg is fog nyerni. Államelnöki posztját pedig Dimitríj Medvegyev eddigi első miniszterelnök-helyettes örökli majd meg.