Elkapták az amerikai diplomata támadóit Szudánban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek Szudánban két személyt, akiket egy amerikai diplomata meggyilkolásával gyanúsítanak. A rendőrségi akcióban többen megsérültek, köztük járókelők is.
Vágólapra másolva!

A szudáni biztonsági erők rövid tűzharcot követően szombaton őrizetbe vettek két személyt, akiket egy amerikai diplomata meggyilkolásával gyanúsítanak. A szudáni fővárosban, Kartúmmal egybeépült Omdurmanban végrehajtott akcióban többen megsebesültek, közöttük rendőrök és kívülálló járókelők.

John Granville amerikai diplomata még január elsején lakása felé tartott a szudáni fővárosban, amikor ismeretlen fegyveresek megtámadták; szudáni sofőrjével a helyszínen végeztek, ő pedig megsebesült. Kórházba szállították, és megműtötték, de már nem tudtak segíteni rajta. A 33 éves Granville az amerikai kormány külföldi segélyező ügynökségének (USAID) dolgozott.

A gyilkosságot követően az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökök egy csoportját küldte Szudánba, hogy együtt nyomozzanak a szudáni hatóságokkal. Szudáni tisztviselők hangsúlyozták, hogy a gyilkosság nem terrorista támadás volt, bár egy korábban ismeretlen, magát Anszár at-Tauhíd-nak nevező iszlamista csoport az internet útján magára vállalta a gyilkosságot.