Megölték az egyik legnagyobb kolumbiai drogbárót

Vágólapra másolva!
Megölték az egyik legnagyobb kolumbiai drogkartell főnökét Venezuelában egy lövöldözésben. A rendőrből lett drogbáró tartotta kezében az USA-ba irányuló kokain hetven százalékát.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves, "Szappan" (Jabón) alvilági néven ismert Wilber Varela holttestét szerdán Venezuelában, Caracastól mintegy 500 kilométerre dél-nyugatra, Merida állam egyik turisztikai központjában, egy lakókocsiban találták meg - közölték a venezuelai hatóságok, miután pénteken sikerült megállapítani az áldozat személyazonosságát. Varela mellett egy másik embert is agyonlőttek az egyelőre ismeretlen támadók.

A rendőrből lett drogbáró Varelát a Norte del Valle kolumbiai drogkartell egyik legfőbb vezetőjeként ismerték. Ez a bűnszövetkezet ellenőrizte a mexikói maffia közreműködésével az Egyesült Államokba irányuló kokainszállítmányok közel 70 százalékát. Washington ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki Varela kézre kerítésére. Ő volt egyike az utolsó, még szökésben lévő kolumbiai drogbáróknak, Diego Montoya tavalyi letartóztatása óta.

A hírre a kolumbiai ügyészség törvényszéki orvosainak küldöttsége utazott Venezuelába, Varela végleges azonosítására.