Megöltek három nyugati segélymunkást Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Megöltek három segélymunkást tálibok Afganisztánban, miután megállították a konvojukat. Ez volt az utóbbi évek legvéresebb támadása külföldi segélymunkások ellen Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

Tálib fegyveresek megölték egy nemzetközi segélyszervezet három nyugati alkalmazottját és afgán sofőrjüket szerdán Afganisztánban. A rajtaütésnek egy amerikai, egy kanadai és egy ír nő esett áldozatul - közölte a helyi rendőrség.

A Kabulba tartó segélymunkásokra Logar tartomány fővárosa, Puli-Alám közelében csaptak le a fegyveresek. A gépkocsin érkező támadók elállták útjukat, és tüzet nyitottak a segélyszervezet konvojban közlekedő két járművére, amelyen jól látható volt a civil szervezet logója. Az első kocsiban utazó három nő és sofőrjük meghalt, a második autó vezetője megsebesült - mondta a tartományi rendőrség helyettes vezetője.

Az áldozatok a New York-i székhelyű IRC (International Rescue Committee) segélyszervezet alkalmazottai voltak. Az 1933-ban alapított civil szervezet csaknem 25 országban van jelen. Afganisztánban elsősorban a hazatérő menekültekről gondoskodnak, és az egészségügyi rendszer kiépítésében működnek közre.

Ez volt az utóbbi évek legvéresebb támadása külföldi segélymunkások ellen Afganisztánban.