Bébit árultak az eBay-en saját szülei

Vágólapra másolva!
Saját kisgyerekét árulta az eBay online aukciós oldalon egy német pár egy euróért. A "majdnem teljesen új bébiként" hirdetett héthónapos gyereket a német hatóságok gondozásba vették, a szülők ellen pedig eljárást indítottak gyerekkereskedelem gyanújával. Az anya szerint a hirdetés csak vicc volt.
Vágólapra másolva!

Egy eurós kikiáltási áron árulta egy német pár saját kisgyermekét az eBay internetes aukciós oldalon. A gyereket "majdnem teljesen új bébiként" hirdették, állítólag "csak viccből". Bajorország hatóságai gondozásba vették a héthónapos gyermeket - írja a BBC.

A rendőrség a 23 éves anya és a 24 éves apa ellen gyerekkereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást. Egy német lapnak nyilatkozva az anya azt mondta: "Ez csak egy vicc volt. Csak szerettem volna látni, hogy tesz-e valaki ajánlatot." A bajor Krumbach város rendőrségének szóvivője közölte: az anya a rendőrségnek is ugyanezzel indokolta a kisbaba árusítását. "Ez azonban még nem bizonyosodott be, ezért nyomozunk gyermekkereskedelem gyanúja miatt" - tette hozzá.

A német rendőrséget a kisbabáról szóló hirdetésről számos eBay-felhasználó értesítette. A rendőrség közlése szerint a pár a következő szöveggel hirdette gyermekét az eBay-en: "Felajánljuk majdnem teljesen új bébinket megvételre, mert mostanában túl sokat hangoskodik. Kisfiú, majdnem 70 centiméter hosszú, mózeskosárban és babakocsiban is szállítható."

A hirdetésre egy ajánlat sem érkezett. Mindössze két órán át volt látható az oldalon, ahonnan ekkor törölte az eBay, amely segített a rendőrségnek a szülők kilétének felfedésében - írja a BBC.