15 éve vízbe fulladt, mégis él egy angol férfi

Vágólapra másolva!
Franciaországban élt feleségével az a négygyermekes angol családapa, akit 15 éve nyilvánítottak halottá. Az angol férfiról úgy gondolták, öngyilkos lett, és vízbe fulladt. Megrendezett eltűnésével kapcsolatban csak felesége és legidősebb lánya tudta az igazat - írja a The Times.
Vágólapra másolva!

Franciaországban találtak rá egy 15 éve halottnak hitt angol férfira. A most 71 éves Walter Dominyre egy Toulouse melletti faluban bukkantak rá a francia hatóságok. A férfi feleségével élt együtt, és három különböző helyről kapta nyugdíját, amelyek közül két kifizetőtől hamis személyi adatok feltüntetésével jutott pénzhez.

Az esetet a pár legnagyobb lánya jelentette be, aki nem tudta már tovább magában tartani szülei titkát - írja a The Sunday Times. "Az apám eltűnésével kapcsolatban annyi stressz ért már az elmúlt években, hogy erre a házasságom is ráment" - mondta Lorna Dominy.

A csőd elől menekült

A férfi állítólag az után tűnt el, hogy az Írországban működő nyomdája csődbe jutott, és közel 200 ezer font (80 millió forint) veszteséget halmozott fel - állítja a The Times. Dominy autóját 1993 októberében - egy búcsúlevéllel a kesztyűtartóban - találták meg egy walesi kompkikötőben. A hatóságok úgy tudták, a férfi a tengerbe fulladt, a holttest nem került elő. A megrendezett öngyilkosságról a férfi felesége és legnagyobb lányuk szerzett tudomást, a család többi tagja azóta is halottnak hitte.

A házaspár - akik két és fél éve éltek Franciaországban - ezt követően Észak-Írországba költözött, ahol a férfi évekig álnéven dolgozott, és állítólag így kaphatott társadalombiztosítást és nyugdíjat is.