Izraelt fenyegette üzenetében bin Laden

Vágólapra másolva!
Újabb olyan hangüzenet jelent meg az interneten, amelyet Oszama bin Laden terroristavezérnek tulajdonítanak. A felvételen bin Laden az irakiakat arra figyelmezteti, hogy ne csatlakozzanak az al-Kaida elleni harchoz. A terroristavezér megfenyegette Izraelt is. A hangfelvétel hitelességét független források egyelőre nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

Oszama bin Laden terroristavezér újabb hangüzenete jelent meg szombaton a világhálón. A hangfelvétel hitelességét független források egyelőre nem erősítették meg, de a hang hasonlít bin Ladenére. Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat vezére a mostanit nem számítva idén eddig négyszer jelentkezett.

A CNN szerint bin Laden az 56 perces felvételen nem említette meg Pakisztánt, és Benazir Bhutto megöléséről sem beszélt. Mindez azért érdekes, mert a pakisztáni ellenzéki vezető meggyilkolása kapcsán felmerült, hogy a merényletet az al-Kaida követhette el.

A terroristahálózat szaúdi vezére a felvételen főként Irakról beszélt, valamint szokatlanul komolyan fenyegette meg Izraelt. "Biztosítani szeretném népünket Palesztinában, hogy ott is kiterjesztjük a dzsihádot (szent háborút)" - fogalmazott Izrael kapcsán.

Óva intette az iraki szunnita arabokat attól, hogy csatlakozzanak az Irakban az al-Kaida ellen harcoló törzsi csoportokhoz. A nyugat-iraki el-Anbár tartományban sok szunnita arab törzs szövetségbe tömörült az al-Kaidával kapcsolatba hozható felkelőkkel szemben. Az amerikai hadsereg azon van, hogy hasonló csoportok alakuljanak az arab ország más vidékein is.

"Az árulók közül is a leggonoszabbak azok, akik eladják vallásukat mulandó életükért cserébe" - mondta Oszama bin Laden. A szaúdi terroristavezér figyelmeztette a szunnita arabokat arra is, nehogy vezetőik csatlakozzanak egy esetleges iraki egységkormányhoz. Szerinte a bagdadi kormány csak arra szolgál, hogy Washington segítségére legyen az iraki olaj elrablásában.