Rendkívüli szigor közepette temetik a maffiózókat

Vágólapra másolva!
Szigorú biztonsági intézkedések közepette temetik el Olaszországban a múlt heti duisburgi mészárlás öt áldozatát. A calabriai hatóságok a klánok közötti viszály folytatódásától tartanak. A hatodik áldozat Németországban nyugszik majd.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön temetik a duisburgi mészárlás öt áldozatát Dél-Olaszországban. A calabriai hatóságok rendkívül szigorú biztonsági intézkedésekkel készültek az eseményre, attól tartanak ugyanis, hogy a 'Ndrangheta nevű bűnszervezet klánjai között folyó vérbosszú újabb erőszakos tetteket szül.

A hatóságok ugyan engedélyezték a nyilvános temetést, ám a közrend megóvása érdekében a temetési menetet már nem. A leszámolás hatodik áldozatát - akinek éppen 18. születésnapját ünnepelte a társaság meggyilkolásuk előtt - Németországban temetik el - írja a BBC News.

A német rendőrség múlt héten talált rá hat agyonlőtt férfi holttestére a duisburgi pályaudvar közelében. Mint kiderült, a férfiak a hírhedt calabriai bűnszervezet, a 'Ndrangheta egyik klánjának tagjai voltak. A feltételezések szerint a szervezet egy másik családjának tagjai végeztek velük, egy több egy mint évtizede húzódó viszály miatt.