Ítéletidő tombolt New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy halálos áldozata van New Yorkban a szerdai ítéletidőnek. A viharos esőzés miatt órákra megbénult közlekedés, nem járt a metró, késtek a repülőgépek, az utakra pedig fák dőltek.
Vágólapra másolva!

A viharos esőzés miatt megbénult a közlekedés New Yorkban helyi idő szerint szerdán. Három repülőtéren késve indultak a járatok, és több mint két órán át szünetelt a forgalom a helyi vasutakon. A vihar miatt fák dőltek gépkocsikra és az utcákra, több helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Brooklynnak volt olyan része, ahol a fák 40 százalékát kidöntötte a vihar.

Egy nő akkor halt meg, amikor alagútban rekedt gépkocsijának nekiütközött egy másik jármű - közölte a város polgármestere, Michael Bloomberg. Arról is beszámolt, hogy Brooklynban nemcsak házakat rongált meg a vihar, egy templom tetejét is leszakította a szél.

A parti őrség hat embert mentett ki a tengerből, akik csónakjukon több mint tizenként órán át hánykolódtak a ködben Long Island keleti partjánál.

A munkába járók órákat késtek, miután a víz elárasztotta a földalatti alagútjait, és a felszíni vasúti síneket a szerda regeli csúcsforgalomban. Az elmúlt hét hónapban ez már a harmadik alkalom, hogy megbénul a rendszer, a hatóságok ezért felülvizsgáltatják a csatornahálózatot. A város egyes részein három óra alatt 76 milliméter eső hullott.

A CBS televízió reggeli hírműsorát is másik stúdióba kellett áthelyezni, mivel annyira beázott a stúdió mennyezete.

Az Egyesült Államok más területein is hatalmas esők hulltak, Nebraska államban volt olyan térség, ahol egy óra alatt 100 milliméter eső esett, Ilinoisban pedig több tucat embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt.