Száztíz gyereket sodort el a tenger Írországban

Vágólapra másolva!
Sikerült kimenteni azt a 110 gyereket, akiket egy hirtelen jött szélvihar sodort el az Ír-tengeren - jelentette a BBC. A 16 évesnél fiatalabb vitorlázók egy junior regatta versenyen vettek részt, amikor elsodorta őket a vihar. Az első jelentések szerint 20 gyerek eltűnt, de az ír parti őrség szerint mindenkit megtaláltak.
Vágólapra másolva!

Hatalmas tengeri mentőakciót kezdtek az Ír-tengeren, miután 110 gyereket sodort el a víz. Közel 20 ember tűnt el, de a parti őrség később azt mondta, hogy mindenkit sikerült kimenteni.

A gyerekek a Dublin melletti partoknál vettek részt egy junior regatta vitorlásversenyen, amikor egy hirtelen szélroham elsodort 91 hajót. A mentéshez életmentő hajókat és helikoptereket is bevetettek - jelentette a BBC.

"Mindannyian megvannak" - mondta a parti őrség szóvivője. "A mentők elsősorban a kihűlés miatt ápolják a vízbe esett gyerekeket" - tette hozzá. A Dun Laoghaire-i versenyen feltámadt hirtelen szélvihar meglepetésként érte a fiatal vitorlázókat, akik mindannyian 16 évesnél fiatalabbak.

A gyerekek mentőmellényt viseltek, és a partoktól másfél kilométeres távolságban találták meg őket - írta a BBC.