Másfél millió dollárba került a perverz pap a chicagói érsekségnek

Vágólapra másolva!
Ötrendbeli nem erőszak miatt ítéltek el egy chicagói papot, aki után érseksége 1,65 milliót fizetett ki az egyik sértett családjának. A plébános és az érsekség ellen további két hasonló per van folyamatban.
Vágólapra másolva!

Peren kívüli megállapodás keretében 1,65 millió dolláros kártérítést fizet a chicagói római katolikus érsekség egy tizenöt éves fiú családjának, akit egy pap megrontott. Daniel McCormack plébános 2001 és 2005 között többször is nemi erőszakot tett a fiún az amerikai nagyváros Szent Ágota-plébániáján, ahol a pap tanárként és kosárlabdaedzőként tevékenykedett.

McCormack júliusban bűnösnek vallotta magát nemi erőszak ötrendbeli minősített esetében, és beismerte, hogy a szóban forgó fiú egyike volt öt áldozatának. McCormackot a bíróság ötéves börtönbüntetésre ítélte.

A plébános és a chicagói érsekség ellen hasonló okból két további per van folyamatban. Francis George bíboros korábban úgy nyilatkozott, hogy minden hasonló esetet peren kívüli megállapodással kíván rendezni, hogy megkímélje az áldozatokat és családjaikat a bírósági eljárással járó traumától.