Elítélte Bush a libanoni merényletet

Vágólapra másolva!
Határozottan elítélte George Bush amerikai elnök csütörtökre virradóra az előző napi libanoni merényletet, egyben Iránnak és Szíriának Libanon destabilizálására irányuló törekvéseit.
Vágólapra másolva!

Antoine Ghánemet, a Szíria-ellenes libanoni többség képviselője és további öt személy esett áldozatul a szerdán Bejrút egyik elővárosában elkövetett pokolgépes terrorakciónak.

Erre reagálva adta ki George Bush közleményét a Fehér Ház. "Az Egyesült Államok ellenez minden olyan kísérletet, amelynek célja megfélemlíteni a libanoniakat egy olyan pillanatban, amikor demokratikus elnökválasztási jogukat próbálják gyakorolni minden külföldi beavatkozás nélkül" - áll a közleményben.

"Továbbra is a libanoniak oldalán állunk a szíriai és iráni rendszernek, valamint szövetségeseinek a Libanon destabilizálására és szuverenitásának megcsorbítására tett törekvések szembeni ellenállásukban" - olvasható Bush elnöki közleményében.

Elítélte a képviselő meggyilkolását a Hezbollah radikális síita szervezet is, amely szerint az csapás az ország stabilitására és biztonságára. A szervezet egyben felszólította a libanoni politikai erőket, hogy a történtek után egységről tegyenek tanúbizonyságot. Több libanoni újság csütörtökön arról írt: Ghánem meggyilkolásával elkövetőknek az a céljuk, hogy megakadályozzák a szeptember 25-re kitűzött elnökválasztást.