Sértett autós büntetheti levélbombákkal a brit hivatalokat

Vágólapra másolva!
A héten három levélbomba is robbant különböző hivatalokban és cégeknél Nagy-Britanniában. Közös bennük, hogy közlekedéssel kapcsolatos díjak és büntetések beszedésével, kiszabásával foglalkoznak. A kisebb erejű robbanások négy embert sebesítettek meg - írja a Guardian. A rendőrség sértett autóst sejt a háttérben.
Vágólapra másolva!

Három nap alatt már a harmadik levélbomba robbant fel Nagy-Britanniában, amelyet valamelyik autós közlekedési hatóságnak küldtek. Szerdán egy nő sebesült meg könnyebben, amikor felrobbant a kezében egy küldemény a brit jogosítványokat és forgalmi engedélyekkel foglalkozó, valamint a járműadót beszedő hivatal (DVLA) központi irodájában Swansea-ben. Kedden egy sebességmérő kamerákhoz kapcsolható társaság (a kamerákat üzemeltető Speed Check Services egyik partnere) Berkshire-i irodájában, hétfőn pedig londoni dugó-díj beszedésével megbízott cégnél (Capita) robbant levélbomba.

Előbbi esetben ketten sérültek meg, egyiküket a üvegszilánokok sebesítették meg, másikuk elájult az ijedtségtől. A Capita irodájában robbant bombát egy párnázott borítákba rejtették. A postázóban felrobbanó küldemény a kezén és a hasán sebesítette meg az egyik dolgozót, akit kórházba kelllett vinni.

Egyre valószínűbb, hogy szervezett támadás éri a brit közlekedési hatóságokat, John Reid belügyminiszter már a harmadik robbanás előtt is "aggasztó" helyzetről beszélt. A kialakuló pánikot jelzi, hogy szerda reggel már riasztották a rendőrséget egy gyanús csomag miatt, egy a Capita közelében fekvő irodába London Pimlico nevű negyedében. Itt azonban nem volt bomba.

A feltételezések szerint a levélbombák mögött egy elégedetlen sofőr, vagy valaki olyan állhat, aki valami miatt haragszik a közlekedési hatóságokra.