Demokrata többséget akar az amerikaiak többsége

Vágólapra másolva!
A többség azt szeretné, ha a november 7-i választások demokrata többséget eredményeznének az Egyesütl Államok kongresszusában. A Newsweek által ismertetett legfrissebb felmérés szerint a legtöbben az iraki helyzet alapján szavaznak majd.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak többsége, 53 százaléka azt akarja, hogy a demokrata ellenzék vegye át a kongresszus ellenőrzését, és 32 százalékuk azt mondja, hogy számára az iraki helyzet lesz a döntő szempont, amikor november 7-én elmegy választani - derül ki a Newsweek című hetilap által szombaton közölt közvélemény-kutatásból.

A megkérdezetteknek csak 32 százaléka kívánja, hogy a kongresszusban a küszöbön álló választás után is a republikánusok maradjanak többségben. A választók egyharmada számára Irak, 19 százaléka számára a gazdaság, 12 százaléknak a terrorizmus, 11 százaléknak az egészségügy, 10 százaléknak a bevándorlás, 5 százaléknak az abortusz, 3 százaléknak pedig az őssejt-kutatás ügye az elsődleges szempont a választásban.

George Bush elnöki tevékenységét az amerikaiak 35 százaléka értékeli pozitívan. Egy hete ez az érték még 37 százalékos volt. A november 2-3-án végzett felmérés során 1206 embert kérdeztek.