Algériában négy embert öltek meg gerillák

Vágólapra másolva!
Négy embert öltek meg, köztük két katonát, Algériában az amnesztiafelhívás ellenére tovább harcoló fegyveresek - jelentette vasárnap egy algériai lap. Az al-Kaidához kötődő Ima és Harc Szalafista Csoport tagjai követhették el a rajtaütést.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes független napilap, az Al-Vatan beszámolója szerint a kalasnyikov géppisztollyal felfegyverzett, katonának öltözött gerillák Bumerdesz tartományban, a fővárostól ötven kilométerre keletre hajtották végre támadásukat. A négy halálos áldozat mellett egy sérült katonát is hátrahagytak a támadók. A feltételezés szerint az al-Kaidához kötődő Ima és Harc Szalafista Csoport tagjai követték el a rajtaütést.

Február 28-án lépett életbe és augusztus 31-én járt le a kormányzat felhívása, amely szerint közkegyelemben részesülnek a magukat feladó lázadók, kivéve a tömeges gyilkosságok, pokolgépes merényletek elkövetőit.

Hivatalos adatok szerint háromszázan éltek az amnesztia lehetőségével, szakértők mindamellett úgy vélik, hogy sok százan vannak, akik nem adták meg és nem is akarják megadni magukat. Abdel-Azíz Buteflika elnök kijelentette, hogy felszámolja a harc mellett döntő gerillákat.