Izrael folytatja a palesztin terroristák likvidálását

Vágólapra másolva!
Izraeli légicsapások végeztek a Hamász palesztin radikális mozgalom fegyveres szárnyának négy tagjával kedd este a gázai övezeti Rafah városban - közölte az izraeli hadsereg, valamint palesztin szemtanúk.
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő manőverező robotrepülőgépekről lőtt ki rakétákat két autóra, amelyekben az Ezzedín al-Kasszám Brigádok tagjai utaztak. Az első esetben az autóban ülő két palesztin közül az egyik azonnal, a másik kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Helyi lakosok azt mondták, hogy a rakéta becsapódásától az autó kigyulladt, és még két kisebb robbanás történt benne. Az izraeli hadsereg ebből arra következtetett, hogy a jármű robbanószereket szállított. Két órával később egy másik autót lőtt ki az izraeli légierő, a járműben ülő két palesztin meghalt. A két légicsapásban összesen 33 palesztin megsebesült.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a légicsapások célpontjai olyan palesztinok voltak, akiknek közük volt Izrael-ellenes terrorista támadásokhoz. Az első esetben éppen olyan palesztinokat támadtak meg, akik merénylet végrehajtására készültek és a tervezett helyszínre tartottak.

Izrael több mint két hónapja indított erőteljes támadást a Gázai övezetben, hogy megpróbáljon kiszabadítani egy fogságba esett izraeli katonát, illetve megfékezze a zsidó állam területére rakéták áradatát zúdító palesztin fegyvereseket. Rendszeressé váltak az éjszakai légicsapások olyan épületekre, amelyekben az izraeliek gyanúja szerint fegyvereket készítenek és tárolnak, valamint Izrael-ellenes támadásokat tervelnek ki.