Korlátoznák a zsidók bevándorlását a németek

Vágólapra másolva!
Pontrendszerrel kívánja a német kormány irányítottabbá tenni, korlátozni a zsidók bevándorlását a volt Szovjetunió területéről a Der Spiegel című lap szerint. Az intézkedés nem terjedne ki a nácizmus üldözötteire.
Vágólapra másolva!
A Spiegel honlapjahttp://www.spiegel.de

A hamburgi hetilap legújabb számában megjelent hír szerint maximum 105 pontot lehetne elérni, s legkevesebb 50 pontot kellene "összegyűjteni" a bejutáshoz. A pontrendszerrel az illető beilleszkedési esélyeit mérnék fel.

A 45 éven felüli kérelmezők a "kor" kategóriában nem kapnának pontot, a fiatalabbak kortól függően akár 15 pontot is szerezhetnének. A felsőfokú végzettség 20 pontot érne, a szakmai tapasztalat, vagy álláslehetőség zsidó szervezetekben 10-10 pontot. Állásajánlatot, vagy németországi rokonságot 5-5 ponttal honorálnának.

Különösen nagy érték a német nyelvtudás: akár 25 ponttal is jutalmaznák a magas fokú ismereteket.A pontok alapján történő kiválasztás rendszerét egy évig csak kísérleti jelleggel gyakorolnák.

A Der Spiegel beszámolója nem szól arról, hogy a rendszert, akárcsak próbaidőre, mikor vezetnék be. A hamburgi hírmagazin szerint a tartományi belügyminiszterek, a zsidó csúcsszervezetek, illetve a zsidó közösségek a lépéssel a túlterheltségre reagálnának.