Előkerült az elveszett Buddha-fiú

Vágólapra másolva!
Előkerült a március elején elveszett nepáli "Kis-Buddha", akinek meditációja helyszínére hívők ezrei zarándokoltak. A fiú ugyanis, állítólag tíz hónapig meditált étlen-szomjan. A nepáli tinédzserrel meditációjának felügyelői találkoztak, akik szerint a fiú békésebb helyet keresett a meditáláshoz. Állítólag csak hat év múlva jön elő az erdőből.
Vágólapra másolva!

Kis időre újra feltűnt legközelebbi hívei előtt a helyiek körében csak "Kis-Buddhaként" ismert, 16 éves nepáli Ram Bomdzsam. Legalábbis erről tanúskodik egy videofelvétel. A fiú március 11-én tűnt el, hívei és a helyi hatóságok szinte azonnal a keresésére indultak, de eddig nem találták meg. Hívei szerint nem más, mint maga Buddha született újjá a nepáli tinédzserben. Ennek több jelét is látták: a fiú például tíz hónapig meditált anélkül, hogy bármilyen élelmet, vagy italt magához vett volna. Ezen kívül nem fogja a tűz és immúnis a kígyómarásra.

Csodás teljesítménye hívek tömegét vonzotta Barába, Nepál egyik déli kerületébe. Az arcába lógó hajjal meditáló fiúra naponta hívek százai voltak kíváncsiak, akik nem csak Nepálból, hanem Indiából is érkeztek. A róla készült képeket, és a képével díszített CD-ket, füzetecskéket a hívek úgy viszik mint a cukrot - írja a BBC News.

Képességeit és egészségi állapotát egy független orvoscsoport is meg akarta vizsgálni, ám hívei ezt azzal akadályozták meg, hogy megzavarná a meditációban a "Kis Buddhát".

A fiú feltűnéséről a meditációjának helyszínét felügyelő bizottság adott közre egy videofelvételt. Bed Bahadur Láma szerint ő és munkatársai a helyszíntől három kilométerre délnyugatra találkoztak a fiúval vasárnap. Állítólag fél órán keresztül beszélt hozzájuk. "Azt mondta, hat év múlva tűnik fel újra. Arra kérte a szerzeteseket, hogy imádkozzanak a meditáció helyszínén - mondta Láma, aki szerint a fiú közölte: "azért mentem el, mert nem találtam itt békét... mondják meg a szüleimnek, hogy ne aggódjanak".