Elfogadják az oroszok Milosevic boncolási eredményeit

Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkoztak a szombaton elhunyt Milosevic boncolási eredményeiről a Hágába küldött orosz szakértők. Moszkva azét küldött saját orvosokat, mert azt gyanították, hogy Milosevic azét halt meg, mert nem jól kezelték.
Vágólapra másolva!

Elégedettek az orvosok Slobodan Milosevic volt jugoszláv államfő boncolási eredményeivel és elfogadják azokat - jelentette ki szerdán Hágában Leo Bokerija orosz kardiológus. Bokerija, a moszkvai Bakuljev szívsebészeti központ igazgatója, aki egy négyfős orvosi küldöttség élén érkezett kedden a holland fővárosba, úgy nyilatkozott, hogy teljes mértékben elfogadják a "professzionális módon" elvégzett boncolás eredményeit, amelyek tipikusak egy szívroham okozta hirtelen halál esetében. Az orosz orvos hozzátette, hogy a stábjuk nem kapott mintákat a holland törvényszéki orvosoktól.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn kétségeit hangoztatta a holland orvosok által szerb szakértők közreműködésével végzett boncolást illetően. Moszkva arra hivatkozott, hogy Milosevic március 8-án keltezett levelében arra panaszkodott, hogy "egészségére ártalmas" kezelést kap, és újra kérte, hogy Oroszországban gyógyíthassák. Egy korábbi hasonló kérését a hágai Nemzetközi Törvényszék bírái elutasítottak. Maga Bokerija hétfőn még Moszkvában úgy nyilatkozott, hogy Milosevic azért halt meg, mert "nem voltak megfelelőek a betegen elvégzett vizsgálatok".