Gyermekpornó-hálózatot buktattak le Dominikán

Vágólapra másolva!
Dél-Amerikától egészen Kelet-Európáig terjesztett pedofil tartalmú képeket és videókat az a hálózat, amelynek vezetőit most tartóztatták le Dominikán. A nemzetközi nyomozás során 108 közreműködőt vettek őrizetben és kéttucatnyi ember ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású nemzetközi akció eredményeképp tartóztatták le egy kiterjedt internetes gyermekpornó hálózat két legfőbb vezetőjét Dominikán. A dominikai nyomozók a spanyol internetes rendőrség segítségével hajtották végre az akciót. A két pedofil férfi egy olyan "szolgáltató-hálózatot" működtetett, amely Közép- és Dél-Amerikától Nyugat- és Közép- Európán át egészen Litvániáig, 19 országban látta el "ügyfeleit" közép-amerikai gyermekekről készített pornográf fényképekkel és videofelvételekkel.

A több hónapig tartó nyomozás során különböző országokban eddig összesen 108 közreműködéssel gyanúsított személyt vettek őrizetbe, további huszonhárom ellen nemzetközi körözést adtak ki. A szervezet egyik dominikai székhelyén tucatnyi számítógépet és több mint ötszáz, forgalmazásra váró gyermekpornó-videofelvételt foglaltak le a rendőrök.