Bin Laden szeret ölelkezni

Vágólapra másolva!
Oszama bin Laden nem szereti, ha megcsókolják, viszont annak örül, ha megölelik - fedte fel egy al-Kaida kapcsolatokkal rendelkező ausztrál férfi, aki több ízben is találkozott a merényletek elkövetésével vádolt szervezet vezetőjével -  írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A "Dzsihád Jack"-ként is emlegetett Joseph Thomas ellen jelenleg bírósági eljárás folyik, mert 3500 dollárt és egy hazájába, Ausztráliába szóló repülőjegyet fogadott el egy pakisztáni al-Kaida-szervezettől, ráadásul hamis útlevelet is használt.

Az eljárás során az is kiderült, hogy Thomas nem sokkal az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i támadás előtt Afganisztánban járt egy al-Kaida-táborban. A háromgyerekes Thomast a bíróság akár 25 év börtönre is ítélheti a terrorszervezettel fenntartott kapcsolatáért.

Az ausztrál férfi a bírósági tárgyalás után bin Ladenről is beszélt egy interjúban. Elmondása szerint háromszor találkozott Oszamával, egyszer kezet is rázott vele egy afganisztáni kiképzőtáborban, a szervezet vezére "nagyon udvarias, szerény és tartózkodó volt". Bin Laden egyáltalán nem bánja, ha megölelik, de azt nem szereti, ha csókolgatják, ez elől lehetőleg megpróbál kitérni - mondta Thomas.

A 32 éves ausztrál férfi elmondta: nagy dilemmát jelentett számára az alkoholt tilalmazó iszlám hitre való áttérés, ugyanis nagyon szereti a sört. Thomas szerint ezért is nem érezte magát soha igazi muszlimnak, mert bármennyire szereti is ezt a vallást, legalább annyira fontos számára a sör is.