Görögország kiadta a Djindjic-gyilkosság egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Görögország szerdán kiadta Belgrádnak a zimonyi klán egyik tagját, aki valószínűleg sokat tudhat Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merényletről.
Vágólapra másolva!

Átadták szerdán a görög hatóságok Belgrádnak a zimonyi klánként ismert bűnbanda egyik tagját, aki a feltételezések szerint sokat tudhat a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet politikai vonatkozásairól is. A Bagzi alvilági néven ismert Dejan Milenkovicot szállító repülőgép szerda délután landolt a belgrádi repülőtéren, a bűnöző az Interpol szakembereinek kíséretében érkezett.

Bagzit tavaly júliusban Szalonikiben tartóztatta le a görög rendőrség, de kiadatását csak idén januárban hagyták jóvá. A 34 éves férfi tagja volt a Djindjic-gyilkossággal és számos más rendkívül súlyos bűnténnyel vádolt zimonyi klánnak. Ő volt az a személy, aki a merénylet előtt három héttel, 2003. február 21-én teherautójával egy belgrádi főúton megkísérelt nekiütközni Djindjic szolgálati gépkocsijának. A zimonyiak azt tervezték, hogy az ütközés után rakétavetőkkel szétlövik a miniszterelnök gépkocsiját, de a kormányfő sofőrje elkerülte a balesetet, és a merényletet is.