Lelépnek a Szaddám-per ügyvédjei

Vágólapra másolva!
Megszüntetik az együttműködést Szaddám Huszein ügyvédjei a volt iraki diktátor ügyét tárgyaló bírósággal, mert veszélyben érzik az életüket. Már több merényletet követtek el a jogászcsapat tagjai ellen, legutóbb kedden gyilkoltak meg egy ügyvédet.
Vágólapra másolva!

Szaddám Huszein ügyvédjei szerdán kijelentették, hogy megszüntetik az együttműködést a volt iraki diktátor ügyét tárgyaló különleges törvényszékkel, mert veszélyben érzik az életüket. "A védők úgy döntöttek, hogy semmisnek és törvénytelennek tekintik a következő meghallgatásra kijelölt november 28-i dátumot" - jelentette ki Szaddám Huszein és hét vádlott-társa jogászainak nevében Halíl ad-Dulaimi, Szaddám Huszein vezető ügyvédje a nyolc vádlott ellen emberiesség elleni bűnök vádjával indult eljárásban.

Kedden ugyanis a jogászcsapat egy újabb, immár második tagja vált gyilkosság áldozatává. Szaddámnak és társainak jogászai nem tudnak kapcsolatba lépni a tanúkkal, sem a feladatukat végezni, mert féltik az életüket - mondta Dulaimi. "Felhívjuk a nemzetközi közösséget, az Egyesült Államokat és mindazokat, akik érintettek, hogy tekintsék törvénytelennek és vessék el a törvényszéket, valamint hogy gyakoroljanak rá nyomást annak érdekében, hogy engedje szabadon Szaddám Huszein elnököt és törvényes vezérkarát" - tette hozzá.